cesta za vítězstvím

Veteráni - Highlanders 4:7

02.02.2014 20:30

2.2.2013 ve 20:30 se odehrálo utkání Veterání-Highlanders. První třetina byla opatrná a lehce nervózní. Skoré se prolomilo v 7. minutě, kdy Vojtěch Štursa prostřelil domácího brankaře. Změnu tempa utkání tato branka nepřinesla a po první třetině šli hráči na střídačku za skóre 0:1. Opatrná hra pokračovala až do 7 minuty druhé třetiny. Vojtěch Štursa opět udeřil a navýšil skóre na 0:2 pro horaly. Ihned po buly vyrazil Petr Langer za pukem, projel kolem obránců a prostřelil gólmana v čase 6:59 pouhých deset vteřin od předchozího gólu. Necelou minutu na to navýšil skóre opět Vojtěch Štursa už na 0:4.

Konec druhé třetiny byl ještě dramatický, nejprve horalové museli po vyloučení Pavla Sobka a Aleše Langera přetrvat oslabení 5 na 3, po té likvidoval Vladimír Vodička trestné střílení. Celou situaci uklidnil Petr Langer, když ze strany překonal domácího brankaře a v čase 14:25 téměř ukončil třetí třetinu gólem na 5:0.

Skoré vypadalo jednoznačně, ale bohužel horalové zbytečně hru přitvrdili. V čase 2:26 byl Vojtěch Štursa vyloučen za napadení. Veteráni početní výhodu využili v čase 3:11 a snížili na 1:5. Následoval únik protihráče, ale Vojtěch Štursa hráče dostihl a podrazil jej. Trestné střílení za tento faul bylo hráčem číslo 6 proměněno na skóre 2:5. Během deseti vteřin Vojtěch Štursa zareagoval a navýšil v čase 4:11 na 2:6 pro horaly. Nervozita na obou stranách stupňovala a vygradovala v čase 4:42, poté co byl Aleš Langer podražen brankařem tak jej krosčekoval do zad. Na ledě se strhla hromadná šarvátka všech hráčů.

V čase 5:47 byl vyloučen Michal Marcol za hákování. Domácí přesilovku 5 na 4 využili a snížili na 3:5. Následovala chyba trestné lavice horalů a vyloučeni za hru v šesti hráčích.  Tato přesilovka zůstala nepotrestána. Skóre se lomilo až v čase 12:06 a 13:04 kdy tým veteránů snížil na 4:6. S jednoznačného utkání se stalo drama, které rozlousknul Petr Langer v čase 13:26 a zvýšil na konečných 4:7. Horalové zvítězili díky bojovnosti celého týmu a výkonům Vojtěcha Štursy, Petra Langera a Vladimíra Vodičky

Vyhledávání

Kontakt

HC Highlanders Frenštát p. R.